top of page

Voordelen High Oleic Olie.

Puur vanaf het begin.


Gaat langer mee


Diverse testen bij afnemers van onze olie hebben laten zien dat het oxidatie en verbrandings proces van de olie veel later plaatsvindt dan bij traditionele zonnebloem olie. Een langdurige zuivere frituurolie is het resultaat. Dit geeft u als ondernemer uiteraard op de langere termijn een financieel voordeel maar wat denkt u van de tijd die u bespaart met minder wissel momenten. Geeft u weer meer tijd om aandacht aan uw klanten te geven.

High Oleic frituurolie van Flavoil bevat hoofdzakelijk enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze worden in een langzaam tempo afgebroken, waardoor de olie langer meegaat.
Beter voor de gezondheid


HOSO is rijk aan Omega 9 vetten. Hoewel dit niet essentiële vetten zijn, zijn deze beter voor de gezondheid dan Omega 6 vetten. Omega 9 verlaagt actief het slechte cholesterol LDL en heeft daarom invloed op onze gezondheid.

Omega 9 vetzuren worden zelf door het lichaam aangemaakt maar zitten ook in onder andere olijfolie en avocado’s. Ze zijn vooral belangrijk omdat ze bijdragen aan de productie van prostaglandines, welke onder andere een gezonde celfunctie, bloedsamenstelling en hormoonhuishouding bevorderen.

We zien een duidelijke trend in de horeca als het gaat om duurzaamheid en gezondheid. De klant verwacht steeds meer op het gebied van gezonde voeding. Goede & verse producten is bijna een vereiste van de, steeds kritisch wordende, klant. Iedere kleine stap die u als ondernemer neemt in dit proces is er één die uw klanten zeker zullen waarderen.
Milieu


High Oleic Olie is is geheel GM vrij, dus niet genetisch gemanipuleerd en vrij van gifstoffen. De olie wordt gewonnen via traditionele natuurlijke kruisbestuiving. Vanwege de langere houdbaarheid kan de hoeveelheid afvalolie aanzienlijk worden verminderd. De handige bag-in-boxen verbruiken ook nog eens 80% minder plastic dan gewone verpakkingen. Omdat onze olie langer mee gaat hoeft u minder in te kopen, met als gevolg minder vervangingsmomenten en minder afval. Al deze aspecten hebben een gunstige werking op een duurzamer milieu.

HOSO bevat geen dierlijke vetten en is Halal gecertificeerd. Onze westere voeding en consumptie heeft een zorgwekkende invloed op ons klimaat en dus de wereld. Duurzamer produceren, investeren in milieu-vriendelijke apparatuur, eerlijk consumeren en minder aandacht voor massa productie zijn stappen die we als ondernemers kunnen zetten om spaarzaam met onze wereld en milieu om te gaan.


5 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page