top of page

High Oleic Zonnebloem olie van Holla Oils

Holla Oils high oleic olie is de zuiverste zonnebloem olie die te verkrijgen is. Vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit duurt het langer voordat oxidatie plaatsvindt en komen er minder schadelijke stoffen vrij. De olie is zeer geschikt voor frituren omdat het probleemloos kan worden verhit tot zo’n 242 graden.

 

Kwaliteit van frituurolie

Om te controleren of de kwaliteit van uw frituurolie nog in orde is, kunt u op een aantal zaken letten. Het gaat om geur, kleur, stroperigheid, schuimen en walmen van de olie.

 

Een ranzige geur duidt op de aanwezigheid van afbraakproducten in de olie. Dit kan het gevolg zijn van oxidatie, een chemische reactie waarbij vetzuren door reactie met zuurstof worden afgebroken. Dit proces verloopt sneller bij hogere temperaturen en wanneer er productresten in de olie aanwezig zijn. 

Goede kwaliteitsolie gaat langer mee, hierdoor worden vervang momenten gereduceerd.

 

Wanneer u twijfelt aan de kwaliteit van frituurolie, kunt u altijd met een speciale olietester de olie controleren. High Oleic Zonnebloem olie van Holla Oils zal al uw verwachtingen overtreffen. Onze frituurolie is de best verkrijgbare olie.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page