top of page
Puur vanaf het begin.jpeg

Voordelen van Holla Oils

Zuivere zonnebloem olie

Puur vanaf het begin.

Benefits of Holla Oils: FAQ

Gaat langer mee

Diverse testen bij afnemers van onze olie hebben laten zien dat het oxidatie en verbrandings proces van de olie veel later plaatsvindt dan bij traditionele zonnebloem olie. Een langdurige zuivere frituurolie is het resultaat. Dit geeft u als ondernemer uiteraard op de langere termijn een financieel voordeel maar wat denkt u van de tijd die u bespaart met minder wissel momenten. Geeft u weer meer tijd om aandacht aan uw klanten te geven.

High Oleic frituurolie van Holla Oils bevat hoofdzakelijk enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze worden in een langzaam tempo afgebroken, waardoor de olie langer meegaat.

Beter voor de gezondheid

High Oleic Zonnebloem Olie is rijk aan Omega 9 vetten. Hoewel dit niet essentiële vetten zijn, zijn deze beter voor de gezondheid dan Omega 6 vetten. Omega 9 verlaagt actief het slechte cholesterol LDL en heeft daarom invloed op onze gezondheid.

Omega 9 vetzuren worden zelf door het lichaam aangemaakt maar zitten ook in onder andere olijfolie en avocado’s. Ze zijn vooral belangrijk omdat ze bijdragen aan de productie van prostaglandines, welke onder andere een gezonde celfunctie, bloedsamenstelling en hormoonhuishouding bevorderen.

 

We zien een duidelijke trend in de horeca als het gaat om duurzaamheid en gezondheid. De klant verwacht steeds meer op het gebied van gezonde voeding. Goede & verse producten is bijna een vereiste van de, steeds kritisch wordende, klant. Iedere kleine stap die u als ondernemer neemt in dit proces is er één die uw klanten zeker zullen waarderen.

Milieu

High Oleic Olie is is geheel GM vrij, dus niet genetisch gemanipuleerd en vrij van gifstoffen. De olie wordt gewonnen via traditionele natuurlijke kruisbestuiving. Vanwege de langere houdbaarheid kan de hoeveelheid afvalolie aanzienlijk worden verminderd.  Omdat onze olie langer mee gaat hoeft u minder in te kopen, met als gevolg minder vervangingsmomenten en minder afval. Al deze aspecten hebben een gunstige werking op een duurzamer milieu.

Onze olie bevat geen dierlijke vetten en is zowel Halal als Kosjer gecertificeerd. Onze westere voeding en consumptie heeft een zorgwekkende invloed op ons klimaat en dus de wereld. Duurzamer produceren, investeren in milieu-vriendelijke apparatuur, eerlijk consumeren en minder aandacht voor massa productie zijn stappen die we als ondernemers kunnen zetten om spaarzaam met onze wereld en milieu om te gaan.

Onze olie

Holla Oils high oleic olie is de zuiverste zonnebloem olie die te verkrijgen is. Vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit duurt het langer voordat oxidatie plaatsvindt en komen er minder schadelijke stoffen vrij. De olie is zeer geschikt voor frituren omdat het probleemloos kan worden verhit tot zo’n 225 graden.

 

Kwaliteit van frituurolie

Om te controleren of de kwaliteit van uw frituurolie nog in orde is, kunt u op een aantal zaken letten. Het gaat om geur, kleur, stroperigheid, schuimen en walmen van de olie.

 

Een ranzige geur duidt op de aanwezigheid van afbraakproducten in de olie. Dit kan het gevolg zijn van oxidatie, een chemische reactie waarbij vetzuren door reactie met zuurstof worden afgebroken. Dit proces verloopt sneller bij hogere temperaturen en wanneer er productresten in de olie aanwezig zijn.

 

Goede kwaliteitsolie gaat langer mee, hierdoor worden vervang momenten gereduceerd.

 

Wanneer u twijfelt aan de kwaliteit van frituurolie, kunt u altijd met een speciale olietester de olie controleren. High Oleic Zonnebloem olie van Holla Oils zal al uw verwachtingen overtreffen. Onze frituurolie is de best verkrijgbare olie.

OMEGA’S HOE ZIT HET OOK ALWEER?

U weet vast dat Omega-oliën belangrijk zijn voor de gezondheid. Omega 3 en 6 noemt men essentiële olien omdat deze niet door het lichaam zelf kunnen worden aangemaakt. Deze moeten we uit onze voeding of uit suplementen halen. Omega 9-oliën zijn het beste voor de gezondheid, omdat is aangetoond dat deze het schadelijke LDL-cholesterol in het lichaam verlagen. Omega 3-vetzuur staat bekend om zijn gezonde eigenschappen en kan niet in het lichaam worden gemaakt. Omega 6-vetzuur heeft ook gezonde eigenschappen, maar in beperkte mate!

 

Traditionele zonnebloem olie bevat relatief veel linolzuur, ook wel bekend als Omega 6. Omega 6 zit ook veel in vlees en veel andere voedingsmiddelen. We krijgen door onze voeding te veel aan Omega 6 binnen. Teveel Omega 6 doet afbreuk aan Omega 3 en is daardoor slecht voor je gezondheid. Veel mensen hebben gezondheidsproblemen vanwege de disbalans tussen Omega 3 en 6. Omega 3 zit vooral in veel vissoorten.

 

Wetenschappers zien de verhouding van Omega 3 tot Omega 6 het liefst 9:4 of liever 1:1. Echter……in ons Westerse voedingspatroon ligt die ratio eerder rond 15:1. Eet wat kip, ei, een handvol noten, en je krijgt al meer dan genoeg Omega 6 binnen. Gebruik je dan ook nog de reguliere zonnebloem olie om te maaltijden te bereiden, dan zadelen we ons lichaam onnodig op met een ‘overdosis’ omega 6.

 

Consumeer daarom zonnebloem olie die rijk is aan Omega 9 (High Oleic Zonnebloem Olie) en niet aan Omega 6 (traditionele zonnebloem olie).

bottom of page